Het bedrijf Ets. JACOBS SA is een snel groeiende onderneming die zich specialiseert in het leggen van stroom- en telecommunicatiekabels, elektriciteit, openbare verlichting en straatverlichting.

Het familiebedrijf werd opgericht in de jaren 1950 en ondergebracht in een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BVBA) sinds 13 februari 1964.  Sindsdien oefent het bedrijf succesvol en winstgevend openbare en private werken uit.

Reeds lang gespecialiseerd in  openbare werken, met inbegrip van  profit bedrijven zoals TECTEO, l’Association Intercommunale pour le Démergement et l’Epuration (AIDE), Belgacom en Netmanagement, heeft de BVBA Hubert JACOBS haar activiteiten op het gebied van installatie en onderhoud van de openbare verlichting uitgebreid, door het creëren van een nieuwe afdeling binnen de bestaande structuur.

Vanaf juni 2003, heeft het bedrijf de samenwerking ingezet met een nieuwe manager, de Heer Pierre-Yves PAQUE, die bewezen ervaring bezat op het gebied van elektrotechnische werkzaamheden.  Deze kennis wordt gerechtvaardigd door de vele jaren technische ervaring in het bedrijf met dezelfde naam: NV PAQUE.

Pierre-Yves PAQUE brengt BVBA Hubert JACOBS de knowhow bij, in installatie en onderhoud van openbare verlichting, installatie en onderhoud van de verlichting van tunnels en bakens voor noodsignalen.

Sinds 1 april 2005 is de rechtsvorm van het bedrijf een naamloze vennootschap (NV) geworden, in plaats van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BVBA). Daarom is de nieuwe naam van ons bedrijf Ets. JACOBS SA. Pierre-Yves PAQUE verwierf de functie van algemeen directeur en is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.